Walda není vůbec drahý

 

 

A dali jsme mu nové jméno

Při přebírání použité rolby se obvykle řidičů, kteří s ní jezdili, ptáme, jaké ji dali jméno. Skoro každá rolba totiž v průběhu svého života nějaké dostane. Tady šlo ale předávání tak rychle, že jsme na to úplně zapomněli. Což je škoda, protože rolbí jména bývají často velmi zábavná a hlavně nečekaná. Mnohokrát by vás ani nenapadlo, že se tak může jmenovat mnohatunový stroj, a že mu to jméno vymyslel větrem ošlehaný, drsný a po pás vousatý horal. Nezbylo nám, než abychom mu dali jméno nové. V den, kdy k nám stroj doputoval na dílnu, bylo zrovna Waldemara. Od té doby mu tedy říkáme Walda.

 

Jak ten čas běží

Když jsme soutěž Virtuální aukce spustili, byla rolba právě na hale. A byla skoro úplně nahá. Odstrojená málem až na samou kostru. Kdo se podíval na video, které jsme v té době natočili, viděl, že jsme tu prohlídku a opravu stroje vzali vážně. Teď v druhé polovině června jsou už všechny opravy za námi a stroj je zase v dobré kondici připravený na práci.

 

 

 

 

 

 

 

Kolik ten stroj vlastně stojí

Soutěžící dostali za úkol tipnout prodejní cenu tohoto použitého stroje. A aby se měli při posuzování čeho chytit, začali jsme tím, že jsme jim při vyhlašování soutěže popsali historii stroje. Odkud přišel, co má za sebou, kolik má najeto. Popsali jsme také, v jakém technickém stavu se stroj nachází, co všechno v průběhu servisního zásahu opravíme, vyměníme a doplníme. A aby si soutěžící mohl udělat o stroji ještě lepší představu, nafotili jsme spoustu obrázků a natočili i dokumentační video. Ačkoli jsme se snažili předat soutěžícím maximum informací, věděli jsme, že je nečeká žádné jednoduché posuzování a rozhodování. Ba právě naopak.

 

Z velmi laciného a z velmi drahého kraje

Tahle soutěž je mezi členy fanklubu velmi populární.  A platí to i pro tento případ. Štěstí začátečníka a nebo rozum zkušeného si opět vyzkoušelo velké množství fanoušků. První z nich dokonce zaslal svůj tip ještě dříve, než jsme na webu stačili doplnit všechny údaje a fotky. Čímž nás pobavil i potěšil zároveň. Nejnižší tipovaná prodejní cena měla hodnotu 250.000 Kč (9 750EUR).  To bylo opravdu hodně málo. A naopak nejvyšší tipovaná prodejní cena stroje dosáhla téměř hranice 3.000.000 Kč (117 000EUR).

 

Kdo byl pravdě nejblíže

Prodejní hodnota stroje je:

 

 

 

K této částce se svým odhadem nejvíce přiblížili tito soutěžící:

1.    místo:  Jaroslav Votoček, tipoval 850 000 Kč, získáva osušku a sluneční brýle s motivem PistenBully
2.    místo:  Jiří Srdínko, tipoval 876 455 Kč, získává triko z limitované edice k výročí PistenBully 50 let
3.    místo:  Jaromír Rokos, tipoval 825 450 Kč, získává kšiltovku s motivem PistenBully 600

Je obdivuhodné, jak přesně dokázali naši výherci z toho omezeného množství dat (byť jsme se snažili ze všech sil), odhadnout skutečnou prodejní cenu stroje. Všichni mají náš obdiv a respekt.

 

 

 

 

 

 


Děkujeme všem, kteří se do soutěže zapojili. Máme z toho velkou radost. A že to nevyšlo tentokrát, nevadí. Další soutěž už připravujeme.