Vítěz soutěže Virtuální aukce

 

 

O co v soutěži šlo

Úkolem soutěžících bylo, co nejpřesněji odhadnout prodejní cenu repasovaného stroje PistenBully 300 Kandahar. A to pouze na základě popisu a fotografií

 

Trefy do středu terče a občas kousek vedle

Virtuální aukci pořádáme už poněkolikáté a pořádáme ji hrozně rádi. Vždycky totiž u členů našeho fanklubu vyvolá takovou malou hráčskou horečku. Ani v tomto případě tomu nebylo jinak. První soutěžní tipy jsme dostali už asi minutu po jejím zveřejnění. A navzdory tomu, jak byla ta odpověď na soutěžní otázku rychlá, nebyla vůbec špatná.

Tipování prodejní ceny repasovaného stroje není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Nejlépe to poznáváme na tom, jak velký je rozsah tipovaných hodnot. Letos se nám hranice extrémních tipů posunula do zcela nových poloh. Nejnižší odhadovaná cena stroje měla hodnotu  487.000 Kč, zatímco extrém na opačném pólu měl hodnotu 3.686.868 Kč. Když si to tedy spočítáme, rozdíl v odhadu činí něco přes tři milióny korun. Na druhou stranu je ale potřeba říct, že asi šedesát procent tipů se pohybovalo v pásmu plus mínus 300.000 korun.

Kdo ví, co všechno hraje v našem odhadu větší roli. Zda formální parametry stroje, vnímání hodnoty oprav, vlastní zkušenosti s jeho používáním, stáří nebo původ, či spíše naše pocity ve stylu mám rád/nemám rád, líbí/nelíbí? Opravdu těžko říct. Na druhou stranu to ale do značné míry vysvětluje, proč někdy bývá při prodeji těchto mašin tolik emocí a proč může být pro prodávajícícho a nakupujícího těžké najít střední cestu.

 

Jaká byla cena stroje a kdo měl nejlepší odhad

Prodejní cena stroje po celkové repasi byla stanovena na 1.790.000 Kč bez DPH.

Nejblíže se této částce přiblížili tito tři soutěžecí:

 

První místo:       Miroslav Petráň s tipem 1.800.000 Kč

Druhé místo:      Ivo Štruml s tipem 1.801.000 Kč

Třetí místo:        Martin Mádr s tipem 1.750.000 Kč

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dárky pro fanoušky, kteří si zahráli

Pro fanoušky, kterým to tentokrát nevyšlo, máme dvě dobré zprávy.  Vylosovali jsme pět výherců ceny fanklubu. Už teď pracujeme na další soutěži.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cenu fanklubu vyhráli tito soutěžící: 

Michal Havel

Ladislav Kučera

Michal Votoček

Radka Vlčková

Viktor Popule

 

Gratulujeme vítězům soutěže, výhercům krásných cen a děkujeme všem členům fanklubu přátel horských strojů Reform a PistenBully za podporu.

Těšíme se na jaro a také na Reforming, kde se s mnohými z vás určitě setkáme osobně.