Letošní zima přeje skiareálům

Přestože panují už několik dní silné mrazy, které asi jen tak nepoleví, skiareály jedou na sto procent a libují si. Letošní zima je prostě fajn, a to v mnoha směrech. Zima konečně vypadá jako zima. A taky jsme se dočkali sněhu, na který jsme, dá se říct, několik zim čekali. Sněhu stále přibývá, mrazy trvají, a to je předzvěst, že letošní zimní sezóna bude dlouhá. A to ocení jak skiareály, tak všichni nadšenci zimních sportů.

Většina skiareálů otevřela své brány již před vánočními svátky.  Pro své návštěvníky nejprve připravili sjezdovky pokryté sněhem vytvořeným umělým zasněžováním. Počasí se ale časem umoudřilo a přidalo také něco ze svého, ten pravý sníh, na který jsme se několik let těšili. Tím to ale nekončí, sjezdovky se musí upravit. Úprava uměle zasněžených sjezdovek trvá podstatně déle než úprava sjezdovek s čerstvě napadaným přírodním sněhem. Rozhrnout hromady nafoukaného sněhu a upravit vše do roviny zakončené krásným manšestrem, je opravdu umění. Manšestr, to je to, co návštěvníci areálů očekávají. Komu by se taky chtělo jezdit na neupravených sjezdovkách? Dokonale upravit sjezdovky zvládnou moderní stroje PistenBully, hravě si poradí s každou boulí, či nerovností. Překážkou pro ně nejsou ani prudké černé sjezdovky. Nad těmi se lehce zhoupnou pomocí navijáku, které mají některé typy roleb ve své výbavě. Práce rolbaře je ve skiareálech považována za jednu z nejdůležitějších. V podstatě je to práce jako každá jiná. Tedy až na pracovní dobu. Práce rolbaře začíná po uzavření střediska, když odejdou poslední návštěvníci a často končí pozdě v noci. A pokud celou noc sněží, často skočí do rolby a nad ránem začínají nanovo.

Kdo si ráno přivstane a dostane se na kopec jako první, zažije ten krásný pocit jízdy po čerstvém manšestru. Děkujeme PistenBully!

 

 

 

 

PistenBully v akci v jednom spolupracujícím areálu